Valoarea tranzacțiilor cu cardurile de credit emise de băncile din România s-a dublat în 4 ani

Responsabilitate & implicare sociala 2020-03-04
Valoarea tranzacțiilor cu cardurile de credit emise de băncile din România s-a dublat în 4 ani

Valoarea și numărul tranzacţiilor de plată cu cardurile de credit s-au dublat în ultimii patru ani în România, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României la finalul anului 2019.

 

  • Numărul tranzacțiilor de plată cu cardurile de credit a ajuns la peste 22 milioane în decembrie 2019, față de 11 milioane, cât era în decembrie 2015.
  • Valoarea tranzacțiilor cu cardurile de credit s-a dublat, ajungând la peste 4 miliarde lei în decembrie 2019.
  • Aproape 30% din numărul tranzacțiilor cu carduri de credit de anul trecut au fost înregistrate în ultimul trimestru, un record față de trimestrele precedente.  
  • Din cele peste 18 milioane de carduri aflate în circulație, emise de băncile din România, ponderea cardurilor de credit era de 16,5% (peste 3 milioane de carduri).
  • România are mai puțin de un card bancar/locuitor, una dintre cele mai mici ponderi din Uniunea Europeana, situație valabilă și în cazul cardurilor de credit, unde ponderea este de 0,15 carduri/locuitor.

 

Informaţii utile despre carduri, pe platforma online IntrebBT.

 

În februarie a.c., băncile din România au lansat campania de informare şi conştientizare #DreptulLaBanking, drept esenţial pentru creşterea bunăstării.