Western Union, MasterCard si Banca Transilvania lanseaza un nou serviciu de primire de bani la ATM

Comunicat de presa 2015-10-15
Western Union, MasterCard si Banca Transilvania lanseaza un nou serviciu de primire de bani la ATM

O premiera mondiala, pe piata din Romania

 

Western Union, unul dintre liderii globali in servicii de plati, MasterCard si Banca Transilvania lanseaza astazi in Romania un nou serviciu de primire de bani la ATM. Acest serviciu este rezultatul unui parteneriat tripartit inovator intre cei doi lideri globali in servicii de plati – Western Union si MasterCard – si una din primele trei cele mai mari banci locale – Banca Transilvania.

 

Noul serviciu permite persoanelor care au card MasterCard si Maestro emis in Romania de orice institutie financiara sa primeasca bani prin Western Union si sa-i retraga direct de la bancomatele Bancii Transilvania. Banii ajung direct in contul aferent cardului. Banii pot fi primiti, practic, de oriunde din lume, inclusiv din Romania. Serviciul permite tranzactii in Lei, Euro si USD.  

 

Cercetarile noastre au aratat ca cei care folosesc serviciile Western Union pentru a face transferuri de bani isi doresc rapiditate, siguranta si, mai ales, un serviciu usor de folosit, oricand si oriunde la indemana. Noua optiune de primire de bani le permite clientilor sa-si poata accesa rapid fondurile, oferindu-le mai multa comoditate in efectuarea tranzactiei. Acest nou serviciu este in linie cu strategia Western Union de a le oferi clientilor tot mai multe optiuni atunci cand fac transferuri de bani, acces la tot mai multe canale, cu preponderenta la cele care au la baza un cont”, spune Gabriel Sorbo, Vice-Presedinte Western Union pentru regiunea de Sud a Uniunii Europene.

 

Noul serviciu Western Union de transfer de bani este accesibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana direct la cele aproximativ 1.000 de ATM-uri din reteaua Bancii Transilvania. Detinatorii de carduri MasterCard si Maestro beneficiaza, astfel, de un serviciu de transfer de bani flexibil, care nu depinde de orare de functionare. In plus, ei vor putea folosi banii primiti pentru cumparaturi cu cardul la milioane de comercianti din Romania sau strainatate sau isi vor putea retrage banii in numerar, atat cat au nevoie, la orice bancomat care accepta carduri MasterCard sau Maestro.

 

“Noul serviciu, destinat exclusiv posesorilor de carduri MasterCard si Maestro, face parte din strategia MasterCard de a utiliza inovatia pentru a aduce valoare adaugata consumatorilor. In acelasi timp, este un serviciu adaptat pietei locale, venind in completarea actiunilor noastre de educare a consumatorilor privind utilizarea cardurilor la plata. Mai mult, prin integrarea fluxurilor de bani dintre romanii aflati in strainatate si cei din tara in mediul electronic, un mediu sigur si transparent, ne reafirmam angajamentul de a ajuta la fiscalizarea economiei locale”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager, MasterCard Romania.

 

Őmer Tetik, Director General, Banca Transilvania,a declarat:

Ne bucuram ca avem ocazia sa lansam inca un serviciu inovator pentru clientii nostri, printr-o colaborare de exceptie cu Western Union si MasterCard. Romanii folosesc tot mai mult noile tehnologii in viata lor de zi cu zi, iar prin acest serviciu transferul de bani devine tot mai accesibil. In 2010, am marcat, tot cu Western Union, o alta premiera mondiala, lansarea serviciului de transfer de bani prin bancomat, iar in 2012, am lansat in premiera in Romania facilitatea de transfer de bani prin Internet Banking.”

  

Cum functioneaza noul serviciu de transfer de bani Western Union prin ATM:

 

Persoanele care au un card MasterCard si Maestro isi pot retrage banii direct de la un bancomat al Bancii Transilvania, urmand cativa pasi simpli:

 

  • Dupa demararea unei tranzactii la ATM, este necesara selectarea optiunii ”Western Union” si introducerea in sectiunea aferenta de pe ecranul bancomatului a detaliilor tranzactiei, asa cum au fost transmise de catre expeditorul banilor - numarul de control al transferului de bani (MTCN) si suma de bani in valuta in care au fost trimisi banii prezentata pe ecran.
  • Dupa completarea cu aceste informatii, banii sunt virati in contul clientului, aferent cardului MasterCard sau Maestro, in cateva minute, fara aplicarea vreunui alt comision.
  • Din momentul intrarii banilor in contul de card, clientul ii poate folosi la orice comerciant care accepta carduri MasterCard si Maestro sau ii poate retrage in numerar la orice bancomat care accepta cele doua marci de carduri.