Despre noi

Banca Transilvania,
banca oamenilor intreprinzatori

 • In top 3
  banci din Romania
 • Banca Transilvania,
  una din cele mai
  valoroase companii
  din Romania -
  Gala ZF 2017
 • Prima banca din Romania
  cotata la Bursa de
  Valori Bucuresti

 

 

 

 

Banca Transilvania (BT) este Banca Oamenilor Intreprinzatori din Romania. Banca se claseaza pe pozitia a 2-a in topul bancilor din Romania, in functie de active. Misiunea Bancii Transilvania este aceea de a sprijini dezvoltarea mediului de afaceri, prin produse si servicii inovatoare, oferite cu profesionalism.

Istoria BT a inceput in Cluj-Napoca, in 1994, la initiativa unor oameni de afaceri din Cluj. Ideea a fost aceea de a crea o banca locala, un brand de Cluj. Spiritul antreprenorial al fondatorilor a determinat consolidarea pozitiei Bancii Transilvania, intr-o prima etapa in Cluj si, ulterior, la nivel regional si national. Banca si-a orientat la inceput activitatea spre sectorul IMM si, datorita cererii pietei, in scurt timp aceasta a inceput sa se dedice si domeniului retail.

In anul 1997, Banca Transilvania a devenit prima institutie bancara din Romania, care a fost cotata la Bursa de 

Valori Bucuresti.


Strategia bancii este sustinuta de actionari puternici, precum: Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si IFC - Divizia de investitii a Bancii Mondiale.

 

Consiliul de Administratie

 
Comitetul Conducatorilor

 

Familia de branduri BT

X
Director General Adjunct - Chief Risk Officer (CRO)
Costel Lionachescu - Membru

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta tot mai buna atunci cand il vizitezi. Navigarea siteului inseamna ca esti de acord cu detaliile pe care le pot consulta aici.

0264 308028
*8028
(apelabil din orice retea nationala, fixa sau mobila)