5 milioane de dolari pentru Victoriabank din partea BERD, în cadrul Trade Facilitation Programme

Comunicat de presa 2019-07-04
5 milioane de dolari pentru Victoriabank din partea BERD, în cadrul Trade Facilitation Programme

Victoriabank si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, cel mai mare investitor institutional din Republica Moldova, au semnat doua contracte de 5 milioane USD in cadrul Trade Facilitation Programme. Pentru Victoriabank, finantarea reprezinta o oportunitate in plus pentru a sustine economia Republicii Moldova.

 

Programul este derulat de BERD si sustine serviciile de comert international ale Victoriabank prin promovarea comertului exterior catre, dinspre si intre tarile in care investeste Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

 

„Suntem onorati sa fim parte a Programului de Facilitare a Comertului derulat de BERD si de increderea pe care ne-o ofera aceasta. Programul reprezinta o oportunitate in plus pentru Victoriabank, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, de a sprijini comertul international si intra-regional in conformitate cu cele mai inalte standarde. Ne bucuram sa avem oportunitatea de a le oferi, cu incredere, clientilor nostri companii de comert, industriale sau celor din sfera serviciilor solutii de finantare si garantare sigure si rapide, adaptate necesitatilor fiecarui client in parte, ceea ce va ajuta la cresterea competitivitatii si la deschiderea noilor oportunitati de import-export”- afirma Bogdan Plesuvescu, Presedinte, Comitetul de Directie, Victoriabank.

 

Victoriabank este a treia cea mai mare banca din Republica Moldova, cu peste 620.000 de clienti, aproape 100 de sedii si 1.300 de angajati. De asemenea, este prima institutie bancara comerciala din Moldova, infiintata in 1989.