Banca Transilvania, in delegatia Romaniei la EY World Entrepreneur Of The Year

Comunicat de presa 2016-06-23
Banca Transilvania, in delegatia Romaniei la EY World Entrepreneur Of The Year

BT, prin prezenta domnului Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al bancii, a facut parte din delegatia oficiala a Romaniei la gala EY World Entrepreneur Of The Year, organizata in iunie a.c., la Monaco. Agenda evenimentului din acest an a insemnat inclusiv ocazia de a-i intalni pe urmatorii lideri de business care au sustinut discursuri:

  • Paul Polman - CEO Unilever
  • Dan Schulman - Presedinte si CEO PayPal
  • Amal Clooney - International Human Rights Attorney of Doughty Street Chambers
  • Andre Hoffmann - Non-executive Vice-Chairman
  • Roche Holding Ltd
  • Giuseppe Lavazza - Vicepresedinte si Membru al Consiliului de Administratie Luigi Lavazza S.p.A
  • Mohed Altrad, CEO ALtrad Group si castigatorul din 2015 al premiului World Entrepreneur Of the Year

Programul, organizat de compania de consultanta EY, este dedicat antreprenorilor care construiesc si conduc afaceri de succes. Acesta consta intr-o competitie – singurul concurs antreprenorial organizat la nivel global - care are loc anual in 145 de orase din 60 de tari, acoperind aproximativ 95% din economia globala. Din 2014, si Romania face parte din acest program. Castigatorul din acest an este Manny Stul, Presedintele Consiliului de Administratie si Co-CEO al companiei australiene Moose Enterprise.

 

Programul „Entrepreneur of The Year” a fost lansat in 1986, in Statele Unite ale Americii. In fiecare an, la nivel global sunt nominalizati peste 5.000 de antreprenori. Printre castigatorii titlului World Entrepreneur Of The Year din anii anteriori se numara antreprenori care au schimbat paradigma industriilor in care au afaceri si au adus noi standarde, cum ar fi: Guy Laliberté, fondator si CEO al Cirque du Soleil  - considerat creatorul unui nou model de business care a revolutionat industria circului, respectiv Wayne Huizenga, Presedintele Huizenga Holdings Inc - care a dezvoltat sase companii pana la nivelul la care au fost listate la Bursa din New York si a fondat trei companii clasificate Fortune 500 la nivel global.