Banca Transilvania, premiata la Gala Oameni pentru Oameni pentru proiectul Clujul Are Suflet

Comunicat de presa 2016-11-21
Banca Transilvania, premiata la Gala Oameni pentru Oameni pentru proiectul Clujul Are Suflet

Banca Transilvania a primit Premiul Special pentru Statornicie si Impact, pentru proiectul Clujul Are Suflet, in cadrul Galei Oameni pentru Oameni, organizata in 17 noiembrie a.c., in Bucuresti. In acest an au fost nominalizate 270 de proiecte ale companiilor, organizatiilor si donatorilor individuali din Romania. Organizatorii evenimentului au fost American Chamber of Commerce Romania si Asociatia pentru Relatii Comunitare.

 

Clujul Are Suflet este cel mai mare proiect de implicare sociala a BT. Fundatia are din 2008 un centru de zi, in Cluj-Napoca, dedicat activitatilor pentru sustinerea tinerilor din medii sociale dificile, cu dificultati materiale, sociale sau emotionale. Prin activitatea sa, fundatia ajuta tinerii cu varste intre 14 si 20 de ani sa continue scoala, sa obtina note mai bune, sa se pregateasca pentru o meserie si sa gaseasca un loc de munca. Fiecare tanar are parte de un program adaptat, care cuprinde monitorizarea rezultatelor scolare, meditatii la diferite materii, activitati pentru mentinerea motivatiei, programe de orientare scolara sau profesionala, precum si programe sportive, destinate socializarii sau dezvoltarii abilitatilor artistice.

 

Rezultatele Clujul are Suflet din peste cei 8 ani de activitati sunt:

  • peste 1.800 de tineri au fost ajutati sa aiba o viata mai buna, sa isi continue studiile
  • peste 600 de adolescenti care se aflau in risc de esec scolar au avut ulterior o situatie mai buna
  • peste 150 de adolescenti au promovat examenele de bacalaureat
  • 111 adolescenti au intrat la facultate, iar alti 14 la scoli postliceale
  • peste 600 de adolescenti au urmat cursuri de orientare scolara si profesionala si au fost sprijiniti pentru a decide care sunt scolile sau profesiile care li se potrivesc
  • peste 2oo de adolescenti au absolvit cursuri de calificare profesionala
  • peste 300 de tineri au fost ajutati sa-si gaseasca un loc de munca