Banca Transilvania si Fundatia Simona Halep doneaza 50.000 de euro organizatiei SOS Satele Copiilor

Comunicat de presa 2020-12-08
Banca Transilvania si Fundatia Simona Halep doneaza 50.000 de euro organizatiei SOS Satele Copiilor


● BT dubleaza fiecare donatie facuta pana in 21 decembrie ●

 

Banca Transilvania si Fundatia Simona Halep se alatura companiei Ajuta copiii cei mai afectati de pandemie, initiata de SOS Satele Copiilor Romania, printr-o donatie de 50.000 de euro. In plus, banca va dubla fiecare donatie facuta catre SOS Satele Copiilor pana in 21 decembrie a.c. prin site-ul bancii sau prin aplicatia BT Pay.

Banii stansi vor fi folositi pentru alimente, imbracaminte, produse de igiena, reparatii urgente etc. - pentru 450 de copii din comunitatile vulnerabile, din programele SOS Satele Copiilor. Implicarea BT si a fundatiei Simona Halep este un alt mod de a inspira si mobiliza oamenii pentru a ajuta copiii.

Din datele SOS Satele Copiilor, in Romania peste 700.000 de copii traiesc in saracie extrema in mediul rural si fac parte din familii mari, fara acces la apa curenta si caldura. In acest context, nevoia de implicare este extrem de mare.

In septembrie a.c. a fost derulata o campanie similara, Echipeaza-ti copilul sa mearga la scoala chiar daca nu e al tau, de Banca Transilvania si Organizatia Salvati Copiii Romania. Au fost stransi atunci, tot cu ajutorul romanilor, prin donatie BT si prin dublarea donatiilor de catre banca, aproape 120.000 de euro care ajuta 1.200 de copii din familii nevoiase sa poata invata.