BT, alaturi de Federatia Romana de Baschet la inaugurarea simbolului #EUROBASKET2017, in Cluj

Comunicat de presa 2016-08-31
BT, alaturi de Federatia Romana de Baschet la inaugurarea simbolului #EUROBASKET2017, in Cluj

Banca Transilvania, in calitate de partener principal al Federatiei Romane de Baschet, a participat, in 31 august, in Cluj-Napoca, la prezentarea simbolului Campionatului European de Baschet, #EUROBASKET2017. Acesta este o constructie gigant, iar inaugurarea ei marcheaza inceperea pregatirilor pentru Campionatul European de Baschet, care va debuta in 31 august, anul viitor. Inaugurarea a avut loc simultan in cele 4 tari in care se va desfasura EUROBASKET2017: Romania, Turcia, Finlanda si Israel.

 

Detalii:

  • Constructia are 16 m lungime si 2 m inaltime si cantareste aproximativ 4 tone;
  • Bdul Eroilor din Cluj-Napoca, pe care este amplasat simbolul, devine astfel, si mai mult, un loc de fotografii pentru fanii acestui sport; pagina Instagram FIBA este http://www.fiba.com/eurobasket/2017/mosaic;
  • Baschetul este al doilea cel mai popular sport in Romania;
  • EUROBASKET2017 incepe in 31 august 2017 si, in Romania, va avea loc in Cluj-Napoca; este pentru prima data in ultimii 30 de ani cand Romania va juca la EUROBASKET, urmand ca acesta sa fie cel mai important eveniment sportiv organizat pana acum in tara noastra;
  • In Romania, biletele pentru EUROBASKET2017 vor fi puse in vanzare incepand cu 29 septembrie a.c.;
  • In luna noiembrie vor fi anuntate echipele cu care Romania va juca in grupa, in urma tragerii la sorti.

 

Declaratie Horia Paun, Presedintele Federatiei Romane de Baschet: „EUROBASKET2017 este o oportunitate extraordinara atat pentru baschetul romanesc, cat si pentru Romania si sportul romanesc in general. Suntem onorati ca, multumita increderii acordate de Federatia Internationala de Baschet, suntem acum parte din acest moment istoric, in care baschetul de performanta se intoarce in Romania. Pornim cronometrul pana la startul EUROBASKET2017: urmeaza 365 de zile de pregatiri intese in asteptarea echipelor europene care vor veni in Romania sa joace”.

 

Pentru a marca pregatirea pentru campionat, Federatia Romana de Baschet a lansat, in august a.c., identitatea oficiala de brand pentru echipele nationale, pentru prima oara in istoria de 85 de ani a baschetului romanesc. Echipa Nationala de Baschet Masculin a devenit „Vulturii”, iar cea Feminina, „Acvilele”, iar identitatea se va regasi si pe echipamentul jucatorilor. Identitatea de brand a echipelor nationale este completata de un imn, care este melodia „Tot mai sus”, semnata GuessWho feat DeMoga, care va fi prezentata la fiecare intrare meci al jucatorilor nationalelor.