BT, la conferinta ZF “Capitalul privat romanesc - o sansa pentru dezvoltarea economica a Romaniei”, organizata in Cluj-Napoca

Comunicat de presa 2016-09-23
BT, la conferinta ZF “Capitalul privat romanesc - o sansa pentru dezvoltarea economica a Romaniei”, organizata in Cluj-Napoca

Banca Transilvania a luat parte la conferinta “Capitalul privat romanesc - o sansa pentru dezvoltarea economica a Romaniei”, organizata de Ziarul Financiar, in 22 septembrie a.c., in Cluj-Napoca. Aceasta face parte dintr-o serie de conferinte cu aceeasi tematica, organizate in cele mai mari orase din toata tara de-a lungul anului.

 

Discutiile au vizat dezvoltarea capitalului privat romanesc din judeţele Cluj si Bistrita Nasaud. Din partea BT, la eveniment au sustinut discursuri Horia Ciorcila – Presedintele Consiliului de Administratie, Omer Tetik – Director General si Andrei Dudoiu – Director General Adjunct Companii.

 

Cateva declaratii facute de Horia Ciorcila la conferinta, referitoare la nevoia unui echilibru intre capitalul autohton si cel strain:

  • „Incercam sa gasim companii care pot sa creasca. Am avut si experienţe neplacute, dar am invaţat si invaţam atat din reusitele partenerilor, cat si din esecurile lor. (...) Foarte important este ca din cele 470.000 de IMM-uri din Romania multe au ajuns sau vor ajunge de la stadiul de IMM la companii mari si trebuie sa mearga la Bursa sau sa atraga investitori pentru a se dezvolta. “
  • “Este bine sa ai companii mici, pentru ca ţin economia sanatoasa, insa o ţara nu conteaza in lumea globalizata fara forţa economica, iar pentru asta trebuie sa existe si companii mari puternice. Nici politicienii nu au despre ce sa discute atunci cand merg in strainatate daca nu reprezinta o economie puternica“
  • “Rolul multinaţionalelor si al capitalului strain in ultimii 10- 15 ani a fost „excepţional“, pentru ca au adus capital, know how si branduri care au schimbat Romania, insa trebuie sa existe un echilibru intre capitalul privat autohton si capitalul strain”
  • “statul trebuie să pedaleze în ur­ma firmelor private şi să le sprijine prin dezvoltarea infrastructurii de orice tip, fie că este de educaţie, de transport sau sanitară şi să ajute la reducerea birocraţiei”

 

Proiectul “Capitalul privat romanesc - o sansa pentru dezvoltarea economica a Romaniei” continua pana in noiembrie a.c. in Oradea, Galati, Baia Mare si Bucuresti, unde vor fi dezbatute posibilitaţile practice de impulsionare a dezvoltarii capitalului privat romanesc si de prezentare a celor mai reusite afaceri antreprenoriale romanesti din fiecare regiune.