Credit sindicalizat de 24 de milioane de euro pentru Pehart Tec Grup

Comunicat de presa 2017-01-30
Credit sindicalizat de 24 de milioane de euro pentru Pehart Tec Grup

Sindicatul de banci format din Banca Comerciala Romana, EximBank si Banca Transilvania acorda companiei Pehart Tec Grup, cel mai mare producator de hartie tissue din Romania, o facilitate de credit revolving multivaluta in valoare de 24 de milioane de euro.

 

Detalii:

  • Suma are ca destinatie refinantarea partiala a creditelor existente a Pehart Tec Grup si acoperirea nevoilor de capital de lucru.
  • Facilitatea de credit are o maturitate de trei ani, cu optiunea de prelungire pe doi ani.
  • Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) au fost avocatii sindicatului, iar Clifford Chance Badea, biroul local al firmei internationale de avocatura Clifford Chance, a acordat asistenta fondului de investitii Abris Capital Partners si Pehart Tec Grup.
  • Pehart Tec Grup a fost infiintat de omul de afaceri Ioan Tecar in anul 2007, iar in 2015 fondul de investitii  Abris Capital Partners a achizitionat pachetul de control.
  • Grupul are, in Dej si Sebes, doua platforme de productie de 100.000 tone pe an de hartie tissue, respectiv de 30.000 de tone produs finit. Produsele Pehart Tec Grup sunt comercializate in Romania si in Europa Centrala si de Sud-Est.

 

Pehart Tec Grup a beneficiat de finantari bilaterale – de la BT si de la alta banca din Romania - in valoare totala de aproximativ 19 milioane de euro, pentru extinderea si modernizarea capacitatilor de productie.