Omer Tetik, directorul general al Bancii Transilvania, desemnat Business Leader of the Year

Comunicat de presa 2016-02-24
Omer Tetik, directorul general al Bancii Transilvania, desemnat Business Leader of the Year

Directorul General al Bancii Transilvania, dl Omer Tetik, a fost desemnat Business Leader of the Year, iar Banca Transilvania a primit doua premii, Best Startup Supporter si Best SMEs Financing Line Program din partea publicatiei Business Review. Primirea acestora a avut loc in cadrul evenimentului Business Review Awards, organizat in Bucuresti, in 23 februarie, unde au fost premiate persoane, companii si proiecte cu rezultate care s-au facut remarcate in anul 2015. Juriul a fost format din 12 reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania.

 

  • Dl Tetik este CEO al BT din anul 2013. Activitatea BT 2015 s-a remarcat prin rezultate financiare foarte bune: activele au crescut cu 32,6% fata de finalul anului 2014, fiind de 47.240 milioane lei, din care cresterea organica a reprezentat peste 10%. Veniturile operationale au ajuns la 2.286,2 milioane lei, cu 14,3% mai mari fata de aceeaşi perioadă a anului 2014, cand erau 2.000,5 milioane lei. In 2015 s-a derulat, de asemenea, cel mai indraznet proiect al Bancii Transilvania, integrarea Volksbank Romania in structura BT, in urma achizitiei acesteia, respectiv fuziunea celor doua banci.

 

  • Premiul Best Startup Supporter a fost primit de Banca Transilvania pentru initiativa BT Club, prin care, in 2015, a fost organizate aproape 60 de traininguri in intreaga tara, precum si cursuri online la care au participat peste 5.500 de antreprenori. La acestea se adauga evenimentele „Antreprenori pe scena. Pentru studenti”, in cadrul carora au fost invitati intreprinzatori romani de succes, pentru a-si impartasi experientele. BT Club a fost fondat in anul 2006 pentru a sustine educatia antreprenoriala. Acesta ofera celor peste 20.000 de membri posibilitatea de a participa gratuit la cursuri cu tematici de interes, cum ar fi: management si strategie, vanzari, resurse umane, contabilitate, marketing si comunicare, dezvoltare personala. 70% dintre membrii BT Club sunt clienti BT, beneficiind astfel de acces gratuit la informatii de business, pe langa oferta bancara specifica.

 

  • Titlul Best SMEs Financing Line Program a fost primit pentru strategia BT, Totul pentru IMM si in 2015, in cadrul careia a fost lansata o oferta dedicata antreprenorilor: gratuitate timp de 12 luni la servicii pentru noii clienti IMM, precum si discount-uri destinate celor care lucrau deja cu Banca Transilvania. Campania a fost un nou pas pentru sustinerea ideilor de afaceri prin servicii financiare accesibile si prin incurajarea folosirii de catre antreprenori a canalelor alternative in relatia cu BT. Conform rezultatelor financiare BT, in cursul anului trecut au fost acordate IMM-urilor aproape 16.500 de credite noi. Aproximativ 40% dintre IMM-urile din Romania lucreaza cu BT.

 

Business Review este prima revista de business in limba engleza dedicata expatilor si oamenilor de afaceri din Romania. Competitia Business Review Awards a ajuns in acest an la editia a XI-a.