Unele e-mail-uri nu sunt ceea ce par a fi. Recomandari pentru siguranta banilor

Anunturi 2020-12-22
Unele e-mail-uri nu sunt ceea ce par a fi. Recomandari pentru siguranta banilor

Pentru siguranta banilor, venim cu cateva recomandari pentru clientii nostri, pentru a fi cat mai in garda in mediul online si cat mai vigilenti cand primesc e-mail-uri in numele Bancii Transilvania.

Am revenit cu aceste informatii – si o vom face ori de cate ori este cazul - avand in vedere avertismentul Bitdefender (din 21 decembrie a.c.), lider global in securitate cibernetica, cu privire la o campanie rau intentionata in derulare si care vizeaza inclusiv Banca Transilvania.  

Nu orice e-mail care pare a fi de la BT este de la BT

Persoane rau intentionate, care nu au nicio legatura cu banca noastra, pot avea acces la bani si la date personale daca cei care primesc e-mail-uri fara sa verifice informatiile si expeditorul  acceseaza documente sau link-uri din mesaje care par a fi de la banca.

Da, banca noastra comunica des cu clientii prin intermediul e-mail-ului fie unu-la-unu pentru a transmite informatii punctuale, fie pentru a anunta noutati prin intermediul newslettere-lor. Insa nu am solicitat si nu vom solicita informatii personale sau anumite actiuni bancare prin accesarea unui link.

Recomadari pentru clientii nostri:

  • Nu accesati link-uri si nu accesati/descarcati fisiere atasate din e-mail-uri nesolicitate sau care sunt de la persoane necunoscute, in special cele care par sa fie trimise de banca.
  • Acordati atentie maxima continutului mesajelor, mai ales la cele care indeamna la o actiune (descarcare, accesare cont, completare cu anumite date, realizarea unei plati).
  • Pentru a va conecta la contul bancar (cum ar fi BT24 sau NEO), folositi exclusiv paginile dedicate – de pe orice dispozitiv.
  • Folositi o solutie de securitate performanta, care identifica amenintarile informatice si blocheaza instalarea acestora. Aplicatiile mobile trebuie descarcate din surse oficiale (store-uri).

 

In cazul in care aveti suspiciuni la primirea unui e-mail, va rugam sa luati legatura cu echipa Call Center BT: 0264 30 80 28 sau contact@btrl.ro.

 

#saauzimdebine