BT Mic continua parteneriatul cu EFSE pentru a accelera incluziunea financiara a companiilor mici
01 octombrie 2021 Timp de citire 4:00 minute
- Prin noul imprumut de la EFSE, BT Mic continua sa faciliteze accesul la finantare in lei a companiilor mici.
- Antreprenorii pot aplica online pentru finantare, pe site-ul BT Mic.
- De la inceputul pandemiei, BT Mic a finantat peste 5.000 de firme.
- BT Mic lucreaza in prezent cu peste 13.000 de business-uri mici din 3.000 de localitati.
Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a acordat un nou imprumut, de 10 milioane de euro, companiei BT Microfinantare (BT Mic), parte a Grupului Financiar Banca Transilvania. Finantarea va ajuta BT Mic sa continue facilitarea accesului la imprumuturi in lei a companiilor mici. Cei doi parteneri doresc sa sustina fimele sa se dezvolte, mai ales avand in vedere contextul pandemiei.
BT Mic si Fondul European pentru Europa de Sud-Est sunt parteneri din 2018, iar impreuna au contribuit la dezvoltarea a peste 1.200 de companii. Dincolo de zona de finantare, EFSE si BT Mic si-au unit fortele pentru a sustine companiile prin programul de accelerare Start online by BT Mic, lansat in martie a.c., care a constat in consultanta pentru scalarea afacerii in mediul digital. Datorita acestuia au fost lansate 10 business-uri online, in august a.c.
“Suntem onorati sa continuam partneneriatul cu BT Mic, care a aratat pana acum angajamentul nostru puternic pentru sustinerea companiilor, coloana vertebrala a economiei romanesti. Sanatatea lor are legatura directa cu o economie robusta, iar faptul ca acest imprumut este in moneda locala asigura antreprenorii ca sunt protejati de volatilitatea cursului de schimb. Avand in vedere pozitia de lider a BT Mic pe piata, suntem increzatori ca parteneriatul nostru va avea un impact semnificativ in ceea ce priveste cresterea gradului de incluziune financiara si oportunitatile de dezvoltare a afacerilor pentru antreprenorii din intreaga tara”, afirma Klaus Müller, Presedintele Consiliului EFSE.
„Afacerile mici sunt, in mod particular, vulnerabile in contextul economic actual. In egala masura, apar noi oportunitati de business, pe care antreprenorii cauta sa le fructifice. Din acest motiv, pentru BT Mic ramane o prioritate accesul acestora la finantare si consiliere. Impreuna cu EFSE, prin aceasta linie de credit, continuam angajamentul nostru de a sustine cresterea responsabila a afacerilor mici locale”, declara Cristina Sindile, Director General, BT Mic.
Antreprenorii pot aplica rapid pentru un credit, prin chatbot-ul Raul de la BT, care poate fi accesat pe site-ul BT Mic, prin telefon, tableta sau calculator.
BT Mic este cea mai mare companie de microfinantare din Romania, care completeaza rolul Bancii Transilvania de sustinere a antreprenorilor, indiferent de marimea afacerii. Din 2016 si pana in prezent, BT Mic a facut parte din povestea a peste 16.000 de microbusiness-uri cu peste 45.000 de angajati in 3.000 de localitati si a contribuit la cresterea anvergurii microfinantarii in randul firmelor tinere.
In ciuda provocarilor aduse de pandemie, BT Mic a finantat incepand cu martie 2020 peste 5.000 de companii mici si a pastrat termenele de finantare maxime, sumele si garantiile flexibile, dar si timpul de raspuns de 4 zile pentru clientii care au aplicat pentru un credit.
Grupul Financiar Banca Transilvania | BT Mic
Despre BT Mic: BT Mic este una dintre companiile Grupului Financiar Banca Transilvania, care se adreseaza firmelor cu cifra de afaceri anuala de pana la 1 milion de lei, din toate domeniile de activitate. Pana acum, BT Mic a sustinut peste 16.000 de afaceri mici sa creasca. Compania ofera mai mult decat finantare, prin promovarea clientilor pe Blogul BT Mic, cele mai recente initiative fiind Start online by BT Mic, Si eu sunt client BT Mic si Cumpara de la o afacere mica. www.btmic.ro
Despre EFSE: Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), un fond de investitii cu impact infiintat in 2005, isi propune sa incurajeze dezvoltarea economica si prosperitatea in sud-estul Europei si in regiunea de estica devecinatate prin investitii in succesul microintreprinderilor si al intreprinderilor mici, precum si in imbunatatirea conditiilor de viata pentru intreprinderile private. Intrucat accesul la servicii financiare este esential pentru dezvoltarea acestui segment, EFSE se concentreaza pe ajutarea sectoarelor financiare locale sa isi consolideze capacitatea de a oferi finantare responsabila pentru acest grup tinta. Pe langa activitatile sale de investitii prin intermediul partenerilor locali, EFSE isi inmulteste impactul prin Facilitatea de dezvoltare EFSE, care ofera asistenta tehnica, instruire si alt sprijin nefinanciar antreprenorilor si institutiilor sale partenere. EFSE a fost initiata de Banca de Dezvoltare KfW cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (BMZ) si al Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, EFSE isi atrage capitalul de la agentii donatoare, institutii financiare internationale si investitori institutionali privati. Finance in Motion GmbH, Germania, este consilierul EFSE, iar Hauck & Aufhäuser Fund Services S.A., Luxemburg, actioneaza in calitate de administrator. Pentru mai multe informatii despre Fondul European pentru Europa de Sud-Est, va rugam sa vizitati: www.efse.lu. Pentru mai multe informatii despre Finance in Motion, va rugam sa vizitati: www.finance-in-motion.com”
Contact pentru presă
Alte articole
20 AUGUST 2024
Încă puțin
Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.