Ajutor pentru persoanele afectate de inundatii din Galati, din partea BT

Stire cu suflet 2013-10-07

Fapte bune in vremuri grele: Banca Transilvania, Habitat for Humanity Romania, Praktiker Bacau si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Constantin Ene” Bacau au ajutat 300 de familii din comuna Cudalbi (Galati) cu kit-uri de urgenta, utile in caz de dezastre naturale. Actiunea s-a desfasurat cu ajutorul a 20 de voluntari din Bacau, in 2 octombrie a.c.

 

„Ca parte a comunitatii, ne implicam ori de cate ori avem ocazia. Suntem miscati de situatia din Galati, de pagubele produse de inundatii si am gasit o cale sa ajutam. Bine faci, bine gasesti.” declara Omer Tetik, directorul general al Bancii Transilvania.

 

„Am decis sa ne implicam impreuna si sa contribuim la eforturile de inlaturare a consecintelor dezastrului produs de inundatiile foarte puternice de luna trecuta. Ne propunem sa ajutam pe termen mediu in jur de 900 de familii cu kit-uri de urgenta, cu renovarea caselor afectate, dar si cu educatie pentru prevenirea dezastrelor”, afirma Mihai Grigorean, Manager Program Raspuns la Dezastre, Habitat for Humanity Romania.

 

In 11 / 12 septembrie a.c., cantitatile considerabile de precipitatii au provocat inundatii in judetul Galati. Au fost afectate 39 de localitati, peste 6.000 de persoane au fost evacuate si 1.735 de locuinte au fost inundate, iar 35 de imobile au fost distruse complet de viitura. Gradul de vulnerabilitate al comunitatilor afectate – inclusiv din localitatea Cudalbi – a crescut pana la nivelul „critic”.