Clujul Are Suflet, fundatia Bancii Transilvania, organizeaza Scoala de Vara - Activitati recreative, meditatii, excursii

Stire cu suflet 2013-07-25

Clujul Are Suflet nu si-a luat vacanta, asa incat da startul Scolii de Vara. Activitatile recreative, meditatiile la diverse materii scolare si excursiile din cadrul programului sunt organziate de catre echipa fundatiei, care si-a propus sa ajute – inclusiv pe perioada verii – tinerii care, provenind din medii sociale cu probleme, au nevoie de sustinere. Activitatile Scolii de Vara sunt gratuite pentru participanti, fiind desfasurate din fondurile acordate fundatiei Clujul Are Suflet de Banca Transilvania.

 

Programul initiat de Clujul Are Suflet se adreseaza adolescentilor cu varste intre 14 si 20 de ani, care doresc sa isi petreaca vara in mod util si placut si care, mai mult decat atat, au nevoie de ajutor pentru imbunatatirea situatiei scolare, asa incat sa treaca, cu bine, examenele din toamna.

 

Activitatile propuse de Scoala de Vara sunt cat se poate de diverse, de la animatie socio-educativa, activitati sportive, cercuri de film, activitati plastice si muzica, grupuri de dezvoltare personala, concursuri de cultura generala, jocuri de socializare, pana la activitati culinare. Toate acestea au loc la Centrul de zi Clujul Are Suflet, aflat pe str. Gh. Doja (fosta Lupeni) nr. 3. In plus, programul cuprinde tabere, iesiri si excursii, dar si cursuri de calificare profesionala.

 

Clujul Are Suflet este cel mai mare proiect de implicare sociala al Bancii Transilvania. Prin intermediul acestuia, banca ajuta adolescentii cu varste intre 14 si 21 de ani, proveniti din familii cu probleme si din centre de plasament, sa isi continue scoala, sa aiba note mai bune, sa isi gaseasca un drum in viata. In functie de varsta, tinerii care vin la centrul de zi primesc, de asemenea, suportul necesar pentru a se putea pregati pentru o meserie potrivita aspiratiilor, pregatirii si inclinatiilor - si chiar sa isi gaseasca un loc de munca.

 

Peste 1.400 de adolescenti au fost ajutati pana acum, in aproape 6 ani, de Banca Transilvania si de Clujul Are Suflet. Cele mai recente vesti bune de la fundatie sunt cele referitoare la tinerii care au sustinut in acest an bacalaureatul, dintre cei care au beneficiat de ajutorul Clujul Are Suflet: 22 de adolescenti au trecut examenele cu bine, media notelor acestora fiind de aproape 8.