Presedintele Consiliului de Administratie BT, Horia Ciorcila, in Top 50 antreprenori romani

2013-11-12

Horia Ciorcila – Presedintele Consiliului de Administratie BT, fondator si actionar al bancii - este in Top 50 antreprenori romani, realizat de revista BIZ si de agentia de cercetare Unlock Research.

 

Unul dintre obiectivele studiului a fost realizarea unui "portret robot" al antreprenorului ideal in viziunea romanilor. Conform acestuia, ingredientele de baza ale antreprenoriatului, recunoscute si in Romania, sunt urmatoarele:
     • atribute ale antreprenorului ideal: Viziunea si Actiunea (ambele identificate in proportie de 12%);
     • atributele dezirabile si diferentiatoare: Competenta (10%) si Consecventa (10%);
     • alte atribute: Flexibilitate pe termen scurt (9%), dar cu loialitate fata de gandirea strategica pe termen lung (9%), Adaptare pe moment fara sa se abata de la strategia de dezvoltare a businessului; Pasiune (7%), Curaj (6%), Idei (5%) si Implicare permanenta in businessul sau (5%).

 

Metodologie: Realizarea topului antreprenorilor are la baza doua etape:
     • cercetare calitativa, pentru identificarea atributelor care definesc un antreprenor de succes
     • cercetare cantitativa, avand ca obiective: 1) Portretul antreprenorului ideal: metodologia MaxDiff. In urma acestei etape au reiesit dimensiunile succesului si componentele sale, precum si importanta fiecarui atribut in definirea acestuia; 2) Calcularea indicelui de notorietate al antreprenorilor (inclusi in lista). Masurarea notorietatii lor ca persoana si a notorietatii businessului lor; 3) Calcularea indicelui de succes. Evaluarea indirecta a fiecarui antreprenor inclus in lista prin asociere nume – atribute de imagine asociate cu succesul (imaginea perceputa).

 

Pozitia in top a rezultat cumularea indicelui de succes cu indicele de notorietate.

 

Rezultatele studiului "Top 50 antreprenori romani" au fost prezentate in exclusivitate in cadrul evenimentului Zilele BIZ, in 11 noiembrie a.c., si care a fost organizat in Bucuresti.

 

Detalii:
Revista BIZ, "Excelenta in antreprenoriat", 11 nov: http://www.revistabiz.ro/excelenta-in-antreprenoriat-1506.html
Martausurelu.ro, "Cine sunt antreprenorii romani", 11 nov: http://martausurelu.ro/2013/11/cine-sunt-antreprenorii-romani/