Despre noi CV Lionachescu Costel

Lionăchescu Costel

Mai 2016 – Octombrie 2016

One United Properties S.A.
Presedinte C.A.

Presedinte ne-executiv al C.A. One United Properties S.A., compania holding a grupului One United, un grup de firme detinut de fostii mei parteneri in Capital Partners, Andrei Diaconescu si Victor Capitanu, specializat in proiecte rezidentiale de lux concentrate in zona de nord a Bucurestiului. In calitate de Presedinte ne-executiv atributiile mele se rezuma la analize strategice legate de dinamica pietei imobiliare, validarea preliminara a locatiilor pentru proiecte rezidentiale viitoare si idei privind structurarea tranzactiilor de achizitie a terenurilor/proprietatilor atractive investitional.

Ianuarie 2006 – Martie 2016

Capital Partners S.R.L.
Presedinte-Fondator si Partener Principal

Capital Partners SRL (www.capitalpartners.ro) a fost o companie de consultanta specializata in domeniile fuziuni si achizitii, finantare corporatista (corporate finance) si finantari de proiect complexe. In calitate de Fondator, Partener Principal si Managing Partner al companiei pe intreaga durata de existenta a sa inca de la infiintare, am fost implicat in toate aspectele legate de activitatile de constructie organizationala, generare de business, pozitionare pe piata, atragere de clienti si coordonarea tranzactiilor, la toate nivelurile. Am fost de asemenea principala persoana responsabila pentru comunicarea publica si reprezentarea companiei in toate relatiile cu mediul de afaceri, mass media si opinia publica in general.
Capital Partners a fost, conform clasamentelor presei financiare, cea mai mare companie independenta din domeniul sau de activitate din Romania, intermediind in cei 10 ani de activitate tranzactii in valoare de peste 2 miliarde euro. Capital Partners a fost totodata membru exclusiv pentru Romania al M&A International, Inc. (www.mergers.net) cea mai mare alianta mondiala a companiilor independente de consultanta in domeniul fuziunilor si achizitiilor, calitate transferata in prezent catre BT Capital Partners S.A.
Performantele companiei au fost periodic recunoscute de publicatiile mondiale cu profil financiar, cele mai recente premii fiind “Best Investment Bank in Romania” atat in 2013, cit si in 2014, acordate de revista Acquisition International, si “Most Outstanding Investment Bank in Romania” in 2015, acordat de publicatia Corporate LiveWire.
In 2010, Capital Partners a fost singura companie locala prezenta in Top 5 Consultanti M&A in Romania, conform DealWatch, iar in 2009 a fost desemnata “Financial Adviser of the Year in Romania”.
Printre tranzactiile intermediate de Capital Partners se numara vanzarea Mindbank catre ATE Bank Grecia, vanzarea BT Asigurari catre compania franceza Groupama, vanzarea Eurisko catre liderul mondial CB Richard Ellis sau vanzarea a 30% din site-ul e-Jobs fondului american de investitii Tiger - cea mai mare tranzactie din internetul romanesc pana recent, precum si aranjarea celei mai mari finantari obtinute de un proiect privat romanesc de infrastructura.

August 2003 – Decembrie 2005

Bancpost S.A.
Director General Adjunct (Deputy CEO)

Bancpost S.A. a fost a cincea banca comerciala romaneasca, si subsemnatul unul dintre cei 3 conducatori ai bancii validati de Banca Nationala a Romaniei; responsabil pentru intreaga activitate bancara corporatista a bancii, inclusiv activitatile de creditare corporate si IMM, leasing, piete de capital si finantarea comertului.
Am pus, intre altele, bazele diviziei corporate a Bancpost contribuind la cresterea activelor bancii de la 600 mil Euro la peste 1,5 mld. Euro. In perioada mandatului meu, Bancpost a primit prestigiosul premiu “Banca anului 2004 in Romania” acordat de revista “The Banker”.
Presedinte prin rotatie al comisiei de negociere a contractului colectiv de munca din partea angajatorului.

Februarie 1997 – Iulie 2003

Citibank N.A., Romania
Senior Relationship Manager / Vicepresident / Conducator al Departamentului Companii Locale

Am contribuit semnificativ la extinderea diviziei corporate a bancii, ale carei venituri au crescut de 4 ori sub conducerea mea, de la 3 mil $ in 1999 la aproximativ 12,5 mil $ in 2002. Am fost o perioada lunga managerul roman cu cea mai mare limita personala de creditare din structura Citibank (2,5 milioane $).

Iulie 1995 – Februarie 1997

ING Bank, Romania
Director de Relatii corporate

Octombrie 1992 – Iunie 1995

Revista Capital
Fondator si Redactor Sef-Adjunct

Revista Capital a devenit rapid dupa lansare liderul publicatiilor economice din Romania

Martie 1990 – Octombrie 1992

Cotidianul Tineretul Liber
Redactor Sef-Adjunct

Septembrie 1988 – Martie 1990

Electroarges, Curtea de Arges, Romania
Inginer de sisteme de calcul

Alte experiente profesionale relevante

In prezent detin si functiile de:

  • Administrator al Lion Capital SRL, o companie mica de consultanta pe care o detin 50/50 cu sotia, Lionachescu Aida. Compania a prestat de la infiintarea in 2007 servicii de asistenta si introducere clienti in special pentru Capital Partners si One United Properties, are 3 angajati si un rulaj nesemnificativ. Atributiile personale in firma se rezuma la identificarea rarelor oportunitati de business si la autorizarea platilor activitatii curente catre furnizori si bugetul statului.

1993 – 1995

Universitatea Washington, Seattle, SUA, in colaborare cu Academia de Studii Economice Bucuresti.

Absolvent al primei promotii a programului de Executive Master of Business Administration ASEBUSS

1984 – 1988

Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti

Absolvent, Diploma de Inginer

1978 – 1982

Liceul de Matematica-Fizica “Vlaicu Voda” Curtea de Arges

sef de promotie

Absolvent, Diploma de Bacalaureat

Alte activitati educationale si de formare

Absolvent al unui numar insemnat de cursuri de perfectionare profesionala in domeniul financiar-bancar in perioada 1995-2005, organizate in tara si in strainatate de ING Bank Groep, Citibank si EFG Eurobank, in specializarile risc de credit, managementul riscului, vinzarea produselor financiare complexe, management si marketing financiar-bancar.
Membru al echipelor de audit profesional intern care au controlat sucursalele Citibank din India si Bulgaria.
Membru al echipei restrinse de 3 bancheri invitati de Guvernul SUA in 1996 intr-un program complex de schimb de experienta in domeniul financiar; stagii itinerante la institutii financiar-bancare si guvernamentale din New York, Washington, Chicago, San Antonio si San Francisco.
Primul roman bursier si absolvent al cursului de perfectionare jurnalistica “Writing Business News” organizat de agentia de presa Reuters la Londra, noiembrie-decembrie 1990.