Banca Transilvania, cea mai buna banca din Romania, conform revistei Global Finance

2014-03-18

Banca Transilvania a fost desemnata cea mai buna banca din Romania, de catre revista Global Finance (http://www.gfmag.com/).  Printre criteriile care au stat la baza numirii BT si a altor banci in cadrul „World’s Best Emerging Markets Banks In Central & Eastern Europe 2014” se numara: cresterea activelor, profitabilitate, relatii strategice si produse inovative.

 

Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, declara: „Suntem mai mult decat onorati sa fim desemnati cea mai buna banca din Romania, primind inclusiv recunoasterea internationala a rezultatelor noastre, cu atat mai mult cu cat anul acesta implinim 20 de ani de activitate. In numele Consiliului de Administratie al bancii, pot sa afirm ca suntem cat se poate de increzatori in perspectivele BT. Am dovedit ca suntem castigator al crizei, avand o cota de piata in crestere cu 3,5% fata de anul 2008. In plus, Banca Transilvania este unul dintre cei mai mari sustinatori ai economiei romanesti, cu un model de business adecvat”.

 

Global Finance este o revista internationala de prestigiu, lunara, cu sediul central in New York si cititori in aproape 170 de tari. Cu peste 20 de ani de traditie, aceasta ofera articole, analize si clasamente financiare apreciate la nivel mondial. Misiunea publicatiei este aceea de a ajuta liderii corporatiilor, reprezentantii bancilor si investitorii, prin informatiile oferite, de a face estimari cat mai corecte.

 

Banca Transilvania a inregistrat in 2013 un profit brut BT de 443,1 milioane lei, mai mare cu 30% fata de aceeasi perioada a anului 2012. Numarul de clienti activi a ajuns la 1,76 milioane la finalul anului trecut, fata de 1,67 milioane, la 31.12.2012. Ultimul trimestru din 2013 a fost unul dintre cele mai bune perioade din istoria bancii in ceea ce priveste creditarea, fiind acordate - atat companiilor, cat si persoanelor fizice - peste 25.000 de imprumuturi noi, in valoare totala de 3.179 milioane lei.

 

Comunicat Global Finance