Tiberiu Moisa, BT, la intalnirea ZF Live Circulatia banilor in economie. Investitii pe timp de criza: La BT, prioritatea numarul 1 in acest moment este sustinerea businessurilor.

INFO-COVID 2020-04-27
Tiberiu Moisa, BT, la intalnirea ZF Live Circulatia banilor in economie. Investitii pe timp de criza: La BT, prioritatea numarul 1 in acest moment este sustinerea businessurilor.

Tiberiu Moisa, Director General Adjunct MidCorporate & IMM BT, la intalnirea ZF Live “Circulatia banilor in economie. Investitii pe timp de criza”:

  • Desi acum o parte din businessuri au un grad redus de activitate, gradul nostru de incarcare la Banca Transilvania este mare. Avem de munca cu activitatile zilnice ale unui portfoliu mare de credite, avem si solicitari de amanare a ratelor.
  • Se simte, se vede valul dat de programul IMM Invest Romania, care la BT ne preocupa mult si ne organizam pentru ca volumul mare pe care il anticipam sa fie gestionat in timp util. Bancile vor avea o activitate de selectie pentru ca stimulentul sa ajunga unde trebuie. Va fi o mobilizare fara precendent la BT si este pentru noi prioritatea numarul 1 in sustinerea businessurilor in acest moment.
  • Unele companii nu sunt bancabile pe hartie, insa ele platesc taxe, salarii, furnizori. Sunt o serie de solutii de creditare pentru ele. Nebancabilitatea nu este un destin, o situatie din care nu vei putea iesi niciodata. Este o situatie la un moment dat. Situatia financiara, etapa in care se regasesc, tine de calitatea deciziilor individuale luate de antreprenorii care au lansat aceste afaceri. Iar antreprenorii trebuie sa se uite la business si sa decida ce sa continue, ce sa schimbe pentru ca businessul sa fie sustinut si altfel decat prin banii actionarilor si al furnizorilor.
  • Ma astept ca bancile sa fie parte importanta a solutiei pentru aceasta perioada si cred ca oamenii vor tine minte acest lucru.