Vesti foarte bune de la Clujul Are Suflet: 22 de adolescenti au trecut cu bine bacalaureatul

2013-07-12

22 de adolescenti sustinuti de fundatia Clujul Are Suflet – cel mai mare proiect de implicare sociala al Bancii Transilvania, finantat in totalitate de BT - au trecut cu bine bacalaureatul 2013, media notelor acestora fiind de aproape 8.  Rezultatele pozitive au fost primite cu bucurie de acesti tineri liceeni, de echipa de la Clujul Are Suflet si de cea a Bancii Transilvania, tocmai pentru ca deschid etape noi, pozitive, in viata adolescentilor.

 

Notele obtinute la examene – fiind vorba inclusiv de 10 si 9,75 la matematica - au fost obtinute datorita implicarii tinerilor ajutati de fundatie si a echipei Clujul Are Suflet, formata din 18 persoane cu diferite specializari - profesori, psihologi, psihopedagogi si asistenti sociali. Pentru fiecare dintre acesti adolescenti a fost conceput, din timp, la Centrul de zi Clujul Are Suflet, un program personalizat de sustinere pe toate planurile. Acesta a cuprins monitorizarea permanenta a situatiei scolare, meditatii la diferite materii, activitati pentru mentinerea motivatiei scolare si pentru dezvoltarea unor strategii de invatare, precum si programe de orientare scolara si profesionala.

 

Clujul Are Suflet scrie povesti de succes

Daniel B., care a obtinut 9,75 la bacalaureat, la examenul de matematica, a venit la Centrul de zi Clujul Are Suflet cu neincredere in propriile forte. Dupa cateva intalniri cu echipa fundatiei, in care s-a pus accentul pe cresterea increderii de sine, pe motivatie si pe dezvoltarea unor strategii de autoreglare emotionala, Daniel a reusit sa se mobilizeze si sa isi gestioneze eficient timpul de pregatire pentru examen.  Acum se pregateste pentru admiterea la Facultatea de Telecomunicatii, respectiv la Facultatea de Informatica, unde va avea inclusiv proba scrisa la matematica. Daniel B. a transmis fundatiei urmatorul mesaj de multumire, foarte apreciat inclusiv de retelele de socializare: “Rezultatul meu la bac nu ar fi fost la fel de bun, fara ajutorul echipei Clujul Are Suflet. Va multumesc si sper sa ajutati cat mai multi tineri ca mine, in continuare”.

 

Cristina L.: a parcurs, impreuna cu echipa fundatiei, un lung proces de exploatare a oportunitatilor educationale ale facultatilor tocmai pentru ca exista incertitudinea personala privind viitorul vocational. Echipa Clujul Are Suflet, impreuna cu Cristina L., au reusit sa identifice un domeniu care sa se plieze perfect pe interesele si preferintele sale, cel al resurselor umane. A promovat cu succes bacalaureatul, iar acum se pregateste pentru a deveni studenta la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, specializarea Resurse Umane.

 

Leoniciei Z. ii lipsea increderea in propriile abilitati, cu toate ca avea rezultate scolare bune. Datorita  suportului oferit prin consiliere psihologica si orientare scolara si profesionala, aceasta a reusit sa isi construiasca un traseu ascendent, astfel incat, trecand cu bine de bacalaureat, se pregateste pentru admiterea la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, specializarea Kinetoterapie.

 

La limba romana, Bianca P. a obtinut 9,25, Adriana B – nota 8,20, Adriana B. – nota 8, Maria J. si Andrada L. – aproape 8. Sunt doar cateva dintre persoanele care au tratat cu responsabilitate maxima examentul de bacalaureat, venind la Centrul de zi Clujul Are Suflet pentru meditatii de patru ori pe saptamana. Rezultatele bune, asa cum se vede, nu au intarziat sa apara.

 

Clujul Are Suflet si Banca Transilvania: 1.400 de tineri au fost ajutati sa o viata mai buna, in decurs de aproape 6 ani

Prin intermediul fundatiei Clujul Are Suflet, Banca Transilvania ajuta tinerii cu varste intre 14 si 21 de ani, proveniti din medii sociale cu probleme, sa isi continue scoala, sa aiba note mai bune, sa aiba incredere in propriile forte, sa isi gaseasca un drum in viata. In functie de varsta, adolescentii primesc inclusiv suportul necesar pentru a se putea pregati pentru o meserie potrivita aspiratiilor, pregatirii si inclinatiilor - si chiar sa isi gaseasca un loc de munca. Activitatile se desfasoara la Centrul de zi Clujul Are Suflet, aflat pe str. Gheorghe Doja nr. 3, in Cluj-Napoca, unde tinerii au ocazia sa isi petreaca timpul in mod util si placut, sa isi faca prieteni, sa fie ajutati la teme si sa participe la diverse actiuni: animatie socio-educativa, activitati sportive, cercuri de film, atra plastica si muzica, grupuri de dezoltare personala, concursuri de cultura generala, jocuri de socializare, activitati culinare etc. In plus, adolescentii beneficiaza de transport gratuit si de o masa calda.

 

In cei aproape 6 ani de activitate a fundatiei, Banca Transilvania si Clujul Are Suflet au ajutat 1.400 de adolescenti sa aiba o viata mai buna.