#WeeklyReport 6 – 12 aprilie: Tendinte in Romania si in lume

INFO-COVID 2020-04-13
#WeeklyReport 6 – 12 aprilie: Tendinte in Romania si in lume

 

Cateva detalii despre cum a fost saptamana 6 – 12 aprilie a.c., in lume si in Romania, asa cum arata indicatorii care masoara evolutia crizei Covid-19:

 

1. Ritmul cazurilor confirmate cu coronavirus la nivel mondial este in scadere pentru a 16-a zi consecutiv, spre nivelul minim de la jumatatea lunii martie

  • Ritmul zilnic de evolutie a cazurilor confirmate la nivel mondial (pe medie mobila de 10 zile) este in decelerare de la 9% (5 aprilie) la 6% (12 aprilie).
  • Numarul de imbolnaviri (cazuri confirmate) este in crestere, insa cu o dinamica in atenuare.

 

2. Raportul vindecari/cazuri confirmate la nivel mondial este in crestere pentru a saptea zi la rand, spre cel mai ridicat nivel din 25 martie

De la nivelul minim istoric de 20,4% din 5 aprilie s-a ajuns la 23,3% in 12 aprilie.

 

3. Romania: numarul imbolnavirilor a continuat sa creasca

Raportul vindecari/cazuri confirmate a crescut de la 9,7% pe 5 aprilie la 13,5% pe 12 aprilie, cel mai ridicat nivel din 23 martie.

 

4. Mai multe tari din Europa de Vest (Austria, Germania, Danemarca, Spania etc.) au in vedere relaxarea graduala a masurilor de distantare sociala si suspendare a activitatii in perioada imediat urmatoare. 

 

5. Tot mai multe informatii despre identificarea unor solutii medicale pentru contracararea Covid-19

Organizatia Mondiala a Sanatatii informeaza ca sunt aproximativ 70 de solutii medicale de vaccin in devoltare, iar 3 sunt testate in prezent pe oameni. 

 

Per ansamblu, din ce arata indicatorii, masurile de pana acum - distantare sociala, preventie, tratament etc. -  au impact pozitiv asupra contracararii efectelor medicale ale Covid-19.

 

Dr. Andrei Radulescu, Director Analiza Macroeconomica, Banca Transilvania