bancatransilvania.ro
TLV 2,29 lei 0,22%
1. Unde pot gasi informatii despre valoarea actuala a actiunilor Bancii Transilvania?

Pretul actiunilor Bancii Trasilvania (simbol TLV) il puteti afla foarte usor, online, iar sursele sunt urmatoarele:

2. Pot sa obtin un certificat de actionar BT?

Da, in calitate de actionar al bancii noastre, puteti solicita un certificat de actionar.

 

Va rugam sa luati legatura cu Departamentului BT Actionariat, detaliile de contact sunt urmatoarele: actionariat@btrl.ro sau 0264.301.289.

3. In anul 2020 vom primi dividend in numerar?

Da, in calitate de actionar BT, veti primi divident in numerar in acest an. Dividendele sunt o parte din profitul Bancii Transilvania, distribuita actionarilor sai. De asemenea, este cea mai directa cale prin care, in calitate de investitor, beneficiati ca urmare a profitabilitatii bancii noastre, la care sunteti actionar.

 

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor BT a hotarat acordarea unui dividend brut in valoare de 0,1150286771/ actiune, acordat fiecarui actionar inregistrat la data de inregistrare 5 octombrie 2020. Data platii este 16 octombrie 2020.

 

4. In anul 2020 vom primi actiuni gratuite?

Da, in calitate de actionar BT, veti primi actiuni gratuite in acest an.

 

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor BT a hotarat majorarea capitalului social cu suma de  521.609.059lei prin emisiunea a  521.609.059 noi actiuni cu valoare nominala de 1 leu/actiune pentru actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor tinut de Depozitarul Central la data de inregistrare stabilită de AGA.

 

Fiecare actionar BT inregistrat la data de inregistrare 15 octombrie 2020 va primi gratuit, pentru fiecare 100 de actiuni detinute,

un număr întreg de acţiuni calculat după formula 100x(521.609.059 /5.216.090.590 lei). Avand in vedere modificarile legislative privind piata de capital, in cazurile in care rezulta fractiuni de instrumente financiare ca urmare a aplicarii algoritmului pentru calculul numarului de actiuni gratuite, “rotunjirea numarului” de actiuni se va face la valoarea mai mica.

 

Data platii este 16 octombrie 2020.

5. Cum pot obtine informatii despre procedura de plata a dividendului in numerar?

Chiar pe siteul bancii la Sectiunea Investitori/AGA, aici.

6. Ce inseamna data de inregistrare ?

Data de inregistrare este data calendaristica stabilita de Adunarea Generala a Actionarilor care ne ajuta, in calitate de companie listata la bursa, la identificarea actionarilor care urmeaza sa primeasca dividende sau alte drepturi si asupra carora Hotararile AGA au efecte.

7. Ce inseamna ex date?

Ex date reprezinta ziua anterioara datei de inregistrare, cu decontare minus o zi lucratoare, de la care instrumentele financiare obiect al hotararilor organelor societare se tranzacţionează fara drepturile care derivă din respectiva hotarare.

8. Ce inseamna data platii?

Data platii reprezinta ziua in care este certa distribuirea veniturilor aferente detinerii de valori mobiliare (numerar sau valori mobiliare).

9. Cum pot obtine informatii despre Adunarea Generala a Actionarilor BT?

Prin doua modalitati, cum va este la indemana:

 

  • Pe siteul bancii la sectiunea Investitori/AGA
  • Prin Departamentul Actionariat: actionariat@btrl.ro; 0264.301.289
10. Unde pot gasi informatii relevante pentru investitorii BT?

Intreaga sectiune Investitori de pe siteul bancii noastre este dedicata actionarilor bancii si celor pasionati de piata de capital: site BT/Investitori.

 

Pentru informatii punctuale, va stam la dispozitie:

 

 

Despre planuri, noutati, campanii, reusite, implicare sociala si multe altele comunicam prin intermediul Newsroom de pe siteul nostru, pe Blogul BT si prin social media.