Suntem prietenoşi cu mediul.
AVEM SEDII CLADIRI VERZI
MATERIALE PUBLICITARE PRINTATE PE HARTIE RECICLABILA
FINANTAM PROGRAME DE EFICIENTA ENERGETICA
OFERTE BUNE LA MASINI ELECTRICE
FACEM VOLUNTARIAT SI IMPADURIM ROMANIA
SUNTEM DESCHISI LA IDEI SI SUGESTII DE IMPLICARE #THINKGREEN

Suntem parte a comunităţii şi, mai bine spus, parte din comunităţi, cu sedii şi echipe în aproape 180 de localităţi. Facem #maimultdecâtbanking, thinking green şi având grijă de mediu, de natură şi încurajându-i şi pe alţii să facă la fel.

Dorim să îi inspirăm şi pe alţii, cum ar fi clienţii noştri. Suntem parteneri BERD, IFC şi EEEF. Finanţăm proiecte sustenabile individual sau în parteneriat cu instituţii financiare internaţionale. Ne bucurăm că am fost desemnaţi drept un exemplu în finanţarea proiectele mediului de Global Climate Forum. Avem un model de evaluare a riscului de mediu şi a responsabilităţii sociale pe care îl folosim în toate analizele noastre de credit. Pentru că … we think green.

Testimoniale

Ce spun clienții noștrii despre proiectele sustenabile finanțate de Banca Transilvania.

Florin Maris

CEO
Hexagon
"Implementarea si proiectarea celor doua cladiri de birouri ale Hexagon, Vivido si Advancity, s-a realizat prin accesarea finantarilor de la BT in cursul anului 2019. Gama larga de configuratii, arhitectura cladirilor si utilizarea tehnologiilor verzi, cresc rata de performanta in privinta consumului de resurse, eficienta energetica si ofera un mediu interior sanatos. Certificarea BREEAM EXCELENT obtinuta pentru ambele cladiri de birouri, contureaza astfel cea mai clara imagine a echilibrului dintre viata de la birou si cea personala."

Emilia Patruti

DIRECTOR MEDIU SI RESURSE MINERALE
Romaqua
"ROMAQUA GROUP S.A., cea mai mare companie din industria apelor minerale naturale îmbuteliate din România, a implementat cu ajutorul BT proiecte care au dus la protejarea surselor de apă, promovarea gestionării sustenabile a apei şi reducerea semnificativă a cantităţilor de apă pentru producție. Prin implementarea unor tehnologii moderne pentru epurarea apei uzate vom putea trata şi recicla apa uzată astfel încât aceasta să poată fi folosită pentru agricultură şi susținerea vieții acvatice și a plantelor"

Florin Dobrea

PROPRIETAR SI MANAGER GENERAL
Rodotex
"Partenerul nostru, BT, a fost alături de compania noastră prin susţinerea financiară a proiectului Creşterea competitivităţii companiei Rodotex prin diversificarea gamei de produse, prin care am urmărit să creştem productivitatea, să derulăm o politică de protecţie a mediului înconjurător, adoptând principii de bună practică şi cele mai bune tehnici disponibile, dar şi să îmbunătăţim continuu performanţele de mediu. Economia medie anuală a fost dede cca. 689 mc gaz metan (400 l apa*0,00689 mc gaz*250 zile"

Kyriacos Bilicos

ACTIONAR SI ADMINISTRATOR EXECUTIV
AHT
"Reducerea poluării mediului nu mai e doar o opţiune, e o necesitate imediată. O variantă extrem de eficientă prin care putem elimina facil o parte mare din poluare şi prin care putem îmbunătăţi rapid calitatea aerului pe care toţi îl respirăm este utilizarea unor sisteme de încălzire bazate pe energie verde. Lucrăm împreună cu Banca Transilvania pentru a promova în med iul de afaceri românesc – şi nu numai - conceptul de sisteme de încălzire electrică eficientă, fabricate în România. Sistemul de încălzire în pardoseală AHT Amorphous Ribbon,combinat cu surse de energie regenerabilă, poate face diferenţa privind protecţiamediului şi îmbunătăţirea calităţii vieţii"
Facem voluntariat şi împădurim România, avem clădiri verzi şi respectăm clădiri istorice în care avem şi noi sedii, finanţăm programe de eficienţă energetică. Materialele noastre de comunicare şi publicitate sunt pe hârtie reciclată. Mai nou, avem oferte foarte bune pentru achiziţionarea de maşini electrice.

Pădurea Transilvania

Unul dintre proiectele care ne sunt cele mai dragi este Pădurea Transilvania. An de an, organizăm zile de voluntariat green pentru împăduriri. Facem astfel un bine românilor, României şi, în acelaşi timp, încurajăm voluntariatul. Începând cu 2014, peste 12.000 de voluntari au împădurit suprafeţe de aproape 60.000 de hectare în Cluj (Tritenii de Jos), Bistrița-Năsăud (Budeşti, Budești-Fânațe, Sânmihaiu de Câmpie, Călăraşi (Jegălia) şi Bucureşti (Videle). Banca a alocat până acum 350.000 de euro, iar anul acesta povestea merge mai departe, în martie, cu o nouă pădure care va prinde rădăcini.