CSALB

Centrul de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul bancar

Sprijinul tau in rezolvarea gratuita a litigiilor

Cum ma ajuta CSALB

Centrul de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul bancar (CSALB) mediaza situatiile dificile dintre clienti si institutiile financiar-bancare in mod echilibrat, rezonabil, rapid si in afara instantei, prin colaborare cu experti in domeniul financiar-bancar (Conciliatori) care, in functie de procedura aleasa de parti, pot propune sau impune o solutie de rezolvare a litigiului.

 

Daca problema intampinata nu a fost solutionata direct cu institutia financiar-bancara, o persoana se poate adresa CSALB. Conciliatorii analizeaza situatia pe baza documentelor puse la dispozitie de consumatori si comercianti si propun/impun o solutie pentru solutionarea litigiului.

Detalii

 

Totodata, ai dreptul de a recurge la mecanisme extrajudiciare de solutionare amiabila a disputelor, precum cele oferite de Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Bancar (CSALB), conform prevederilor legale în vigoare. De asemenea, te poti adresa institutiilor si autoritatilor competente in gestionarea reclamatiilor consumatorilor, respectiv Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC).