Pentru companii PFA Finantare Finantare PFA Cofinantari Programe Europene

Cofinantari Programe Europene

Ai toata sustinerea noastra pentru a dezvolta proiecte finantate din fonduri europene

Vezi detalii
Aplica ONLINE!

Solutii de finantare

Iti propunem toate instrumentele necesare in vederea implementarii optime a proiectului pe care intentionezi sa-l dezvolti.

Pentru demararea proiectului

 

Pentru implementarea proiectului

 

Pentru operarea investitiei (capital de lucru)

 

Recomandarile noastre

Ai o idee. Cum procedezi?

Te sfatuim sa ne contactezi rapid pentru a identifica daca poti finanta proiectul din fonduri europene. Cu ocazia asta afli si conditiile obtinerii unui credit bancar pentru cofinantarea proiectului.

 

Iata cateva criterii de eligibilitate pentru accesarea fondurilor structurale:

 

Si cateva criteriile de evaluare a proiectelor:

 

Cand trebuie sa incepi proiectul?

Nu demara proiectul (adica sa incep sa faci cheltuieli eligibile sau neeligibile la proiect) inainte de semnarea contractului cu Autoritatea de Management sau de obtinerea acordului Autoritatii de Management. In unele cazuri, nerespectarea acestei prevederi atrage blocarea asistentei nerambursabile. Prin exceptie, studiile de piata, testele sau avizele pentru constructii se pot face in faza de pregatire a cererii de finantare.

 

Cum implementezi proiectul?

Intotdeauna exista un risc de performanta in implementarea unui proiect. De aceea iti recomandam sa ne soliciti informatii despre procedurile de achizitie din cadrul proiectului si despre pregatirea documentatiei de plata astfel incat sa elimini astfel de riscuri.

 

Exista riscul de reziliere a contractului cu Autoritatea de Management?

Da, daca se constata neconcordante intre starea de fapt dovedita si cele declarate de catre Beneficiar în cererea de finantare, sau in cazul nerespectarii prevederilor Contractului. In astfel de cazuri, Beneficiarul este obligat sa restituie partial/integral sumele primite.

 

Putem refinanta o parte din cheltuielile de consultanta?

Exploreaza impreuna cu noi posibilitatea de recuperare a unei parti din cheltuielile de consultanta pentru intocmirea documentatiei solicitate.