Plateste contactless la POS

Plateste contactless
la POS


Sigur si rapid cu cardul tau BT.

Despre Platile Contactless

Ce este si ce e bine sa stii despre Platile contactless?

Exista o noua directiva privind securitatea platilor cu cardul, la nivel european, numita pe scurt PSD2 (Payment Services Directive).

Acest nou standard limiteaza platile contactless sau online pe care le poti face cu cardul fara autentificare prin cod PIN sau prin biometrie – amprenta, FaceID etc.

 

Cum te ajuta Platile contactless?

Pentru tine, asta inseamna plati mai sigure pe internet si in magazine cu cardul tau BT. Adica din cand in cand, va trebui sa confirmi platile online sau contactless cu cardul prin PIN, amprenta, FaceID etc.

Astfel vei sti ca eventuale riscuri de frauda asupra cardului tau vor fi chiar mai reduse si ca va fi foarte greu ca altcineva sa-ti utilizeze cardul fara ca tu sa stii.

Afla in pagina „Confirma platile online” ce se schimba in cazul acestui tip de plata, iar in cazul platilor contactless cu cardul la POS e bine sa stii urmatoarele lucruri:

 

Ce tipuri de tranzactii nu sunt afectate de modificarile de mai sus?

 

Ce alte situatii se pot intalni?

 

Autentificare Puternica (SCA)

Reglementarile SCA (strong customer authentication) presupun o autentificare puternica a ta, atunci cand iti folosesti cardul tocmai pentru ca tu si banii tai sa fiti tot timpul in siguranta, iar tu sa detii controlul complet asupra cardului tau.


Asta presupune ca de fiecare data sa folosesti cel putin doua dintre urmatoarele elemente:


De exemplu cand platesti cu telefonul faci atat dovada a ceea ce ai (card) cat folosesti si amprenta sau FaceID. Astfel totul e simplu.