Confirmare plati online

Schimbari din ianuarie 2021

Pentru ca platile tale online sa fie cat mai sigure si in concordanta cu legislatia privind securitatea platilor, din ianuarie 2021 aducem noi elemente de securitate pentru confirmarea platilor online. Asa vei sti ca orice tranzactie pe care o faci online se va face in siguranta si ca nimeni nu va putea face tranzactii folosind datele cardului tau.

Cu toate acestea, platile devin mai simple si mai rapide – cu telefonul, prin aplicatia BT Pay.

Cum pot confirma o plata online? E simplu. Ai 2 variante.

1
Varianta recomandata - Cu amprenta, FaceID sau metoda de deblocare a telefonului, prin BT Pay. La fiecare plata online, primesti instant notificare pe telefon si confirmi tranzactia prin metoda de deblocare a telefonului.
2
Prin introducerea a doua parole: o parola dinamica primita prin SMS pe numarul de telefon declarat bancii + o parola unica definita de tine atunci cand faci plata online. Parola unica o vei schimba la un interval de 90 de zile.

Autorizarea tranzactiilor online prin aplicatia BT Pay este simpla & rapida si respecta in acelasi timp si cerintele Directivei Europene revizuite privind servciile de plata (PSD2) referitoare la autentificarea stricta a clientilor.

Confirma cu BT Pay

  • Poti descarca BT Pay fara drumuri la banca, gratuit din Google Play sau App Store, adaugi cardurile BT (chiar si cele de companie) si gata!
  • Cand platesti online, primesti instant o notificare pe telefon si poti confirma sau anula plata respectiva, folosind amprenta, Face ID sau metoda de deblocare a telefonului. Este simplu, rapid si sigur.
  • Mai mult, ai toate detaliile cardului in app – numar card, data expirarii si CVV- de care ai nevoie cand platesti online.
  • BT Pay te va ajuta si sa platesti cu telefonul, sa verifici soldul sau sa transferi bani si multe altele – Vezi aici.

Ai intrebari? Gasesti aici raspunsurile.

Confirmarea platilor online cu 2 parole

Daca nu ai telefon compatibil cu aplicatia BT Pay, poti confirma plata online prin introducerea a doua parole:

  • O parola dinamica, primita prin sms la numarul de telefon inregistrat in sistemul bancii pentru platile online, de fiecare data cand faci cumparaturi online
  • O parola unica definita de tine. O vei defini la prima tranzactie online, incepand din ianuarie 2021, daca nu ai activat optiunea de autorizare a platilor online prin BT Pay. Va trebui sa schimbi aceasta parola o data la 90 de zile. Vei avea aceasta optiune in momentul platii online, in pagina parolei unice.

Ai intrebari? Gasesti aici raspunsurile.

Flow de plati pe internet
prin BT Pay
Alegi produsele si finalizezi comanda
Introduci datele cardului (le gasesti in BT Pay la detalii card)
Esti redirectionat intr-o pagina securizata
Primesti notificare pe telefon
Accesezi notificarea si confirmi plata cu metoda de deblocare a telefonului
Revii pe pagina securizata si urmaresti finalizarea comenzii

Ce este 3D Secure?

3D Secure este un standard international de securitate pentru plati pe internet care are ca scop protectia suplimentara a posesorului de card si reducerea fraudelor din zona e-commerce (a platilor online). 

Directiva Europeana revizuita privind serviciile de plata aduce noi elemente de securitate in confirmarea tranzactiilor, o autentificare mai puternica a clientului, respectiv existenta a cel putin doua dintre urmatoarele elemente: ceva ce cunosti, ceva ce ai si ceva ce esti.

Iti recomandam sa alegi autentificarea tranzactiilor online prin BT Pay, procesul fiind unul simplu si rapid.

 

Cum functioneaza 3D Secure?

Atunci cand platesti online, pe site-ul unui comerciant 3D Secure, dupa ce introduci datele cardului, indiferent ca este vorba despre un card Visa sau Mastercard, vei fi redirectionat intr-o alta pagina de confirmare a platii prin 3D Secure. Vei confirma tranzactia prin modalitatea aleasa de tine:

  • Daca ai aplicatia BT Pay si ai inrolat cardul in 3D Secure, vei primi o notificare pe telefon, unde va fi mentionat numele comerciantului si suma de plata, si vei avea la dispozitie 5 minute sa confirmi sau sa renunti la tranzactia online. Vei utiliza metoda de deblocare a telefonului: amprenta, face ID, pin, parola, etc.
  • Daca nu ai aplicatia BT Pay si cardul inrolat, vei introduce o parola primita pe SMS de la noi si o parola statica, definita de tine la prima tranzactie online. Parola e valabila 90 de zile si va trebui sa o modifici ulterior.

Trebuie sa confirm fiecare plata online?

Vor fi si plati online care nu necesita pasi suplimentari de confirmare, stabilit pe baza istoricului de plata al tau, in functie de comportamentul de plata, site-urile pe care s-au realizat platile, daca sunt plati recurente, adica abonamente sau de valoare mica. Aceasta analiza poate fi efectuata de banca sau de comerciant. De exemplu, platesti luna de luna facturi la acelasi furnizor sau esti un cumparator fidel pe un anumit site, unde comerciantul are definit un profil al tau. In 2021 vor exista imbunatatiri continue a acestor analize, astfel ca vor creste si situatiile in care nu ti se va solicita o autentificare stricta.