Ai încercat NeoBT?

Noul online banking Banca Transilvania, care va înlocui foarte curând actuala platformă.

Din NeoBT, ai acces online la conturile tale și poți face toate operațiunile pe care le faci acum din BT24. În plus, beneficiezi de funcționalități suplimentare.

Costuri

Cât te costă

Dobânda
3,17%* (IRCC + 2,00 pp)
Comision evaluare imobil
450 lei pentru apartament, 700 lei pentru casă, vilă, teren și construcții
Taxă de gestiune lunară a contului
zero lei
Comision de rambursare anticipată
zero lei
Comision de gestiune
0.30% / an**
Taxa de înregistrare la RNPM (Registrul Național de Publicitate Mobiliară)
87,60 lei x 2 (pentru contractul de depozit colateral deschis pentru garantarea dobânzii și pentru contractul de ipotecă mobiliară asupra soldurilor creditoare ale tuturor conturilor deschise la noi)
Asigurarea locuinței
Asigurarea locuinței este obligatorie și o poți achiziționa împotriva tuturor riscurilor (Drepturile de despăgubiri vor fi cesionate în favoarea Statului Român, reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice și a Băncii Transilvania).
Depozit colateral pentru garantarea dobânzii
Cumulează 3 rate de dobândă

*Dobânda variabilă este formată din marja fixă a băncii plus indicele de referință IRCC și variază în funcție de acesta din urmă. Dobânda va fi actualizată și modificată de către bancă trimestrial, în funcție de indicele monetar IRCC.
**Pentru garanțiile care se acordă începând cu anul 2021, datorat către FNGCIMM, perceput la soldul garanției statului).

Exemplu reprezentativ

Valoarea creditului
200.000,00 lei
Durata împrumutului
30 de ani (360 rate lunare)
Dobânda
variabilă 3.08% compusă din IRCC (1,08%) + marja fixă 2,00%
Rata lunară
851,00 lei
DAE (Dobândă anuală efectivă)**
3,28%
COSTUL TOTAL AL CREDITULUI
106.670,00 lei
VALOARE TOTALĂ PLĂTIBILĂ
311.984,00 lei

*În cazul creditelor noua casă cu dobândă variabilă, aceasta este formată din marja fixă a băncii, plus indicele de referință IRCC și variază în funcție de acesta din urmă. Dobânda va fi actualizată și modificată de către bancă trimestrial, în funcție de indicele monetar IRCC. Variația indicelui de referință, cât și fluctuația veniturilor pot să influențeze posibilitatea de a plăti ratele la credit sau suma totală de plată.

**DAE nu include costurile percepute de terti, care nu sunt cunoscute de BT (evaluare, asigurare, costuri notariale). Poti obtine informatii suplimentare vizitand orice unitate Banca Transilvania.