Securitatea informatiilor Info securitate

Banca Transilvania asigura confidentialitatea datelor si tranzactiilor clientilor sai. Insa, avand in vedere cresterea riscului de furt a identitatii informatice - prin atacuri ilegale, atat online, cat si prin alte mijloace din ce in ce mai sofisticate – este necesar ca inclusiv clientii sa poata identifica o actiune rauvoitoare si sa aplice masurile de protectie aferente. Prin urmare, actiunile bancii si ale clientilor trebuie sa fie concomitente, avand acelasi obiectiv: protejarea informatiilor.

 

Ce trebuie sa faceti pentru pastrarea confidentialitatii datelor personale si a securitatii activitatii desfasurate online?

Va rugam sa NU comunicati informatii cu privirela identitatea dvs., conturile pe care le aveti, numarul / numelere de card, data expirarii cardului / cardurilor, codul PIN sau alte produse si servicii bancare detinute. Banca Transilvania va asigura ca nu va solicita asemenea informatii.

 


In baza cerintelor prevazute de Legea 677/2001, va informam urmatoarele:

Potrivit unei serii de acte normative adoptate de S.U.A., urmare a evenimentelor de la 11 septembrie 2001, Departamentul Trezoreriei din S.U.A. a dobandit acces, în scopul luptei impotriva finantarii actiunilor teroriste, la anumite date cu caracter personal ale clientilor (persoane fizice) institutiilor financiare, in contextul transferurilor internationale de fonduri, prin intermediul sistemului „SWIFT" (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication).

Utilizarea serviciilor acordate prin sistemul SWIFT presupune un transfer de date personale de pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene (România) catre centrele operationale ale SWIFT din S.U.A. sau din Belgia.

S.U.A. nu asigura acelasi nivel de protectie adecvat precum Statele Membre Uniunii Europene, insa prezinta garantiile necesare (Safe Harbor).

Centrul operational SWIFT din S.U.A. (centrul principal - detinatorul unei baze de date centralizate) se supune legislatiei americane, iar autoritatile din S.U.A. au dreptul de a solicita acces la datele personale stocate în centrul operational SWIFT, in scop specific si limitat, respectiv numai pentru prevenirea spalarii banilor si luptei impotriva finantarii actiunilor teroriste."

In acest sens va informam faptul ca datele continute in mesajele SWIFT aferente platilor valutare sunt numele (persoanei fizice sau juridice), adresa completa si numarul de cont atat pentru ordonator cat si pentru beneficiar. Conform reglementarilor din Romania bancile au obligatia de a pastra mesajele aferente platilor valutare 3 ani de la data ordonarii .

Orice problema de acest gen se poate comunica telefonic la *8028 sau la numarul 0264-308028. De asemenea, se poate trimite un e-mail la contact@btrl.ro.