Ce este un start-up?

Ce este un startup?

În ultimii ani, am fost martori la o creștere constantă a numărului de business-uri care aleg să se numească startup-uri. Care este cauza creșterii fără precedent a acestui tip de afacere? Și care este motivul pentru care cei care înființează o afacere se consideră antreprenori? De la începutul deceniului, s-a înregistrat un interes public substanțial față de promovarea și finanțarea startup-urilor care încearcă să aducă inovare, produse și mijloace de afaceri pe piață.

Acest articol își propune să exploreze ce este de fapt „afacerea startup”. Cine știe? Poate că te va pune pe jar și te va ajuta să creezi ceva grozav.

Deci ce este un startup?

Procesul prin care o afacere trece de la concept la realitate se numește „startup”. Un startup este o companie care se află în primul stadiu al operațiunilor sale. În faza de startup, compania încearcă să-și găsească direcția. Cu alte cuvinte, ea încearcă să descopere o potrivire între produs și piață. Trebuie să se adapteze la piață, să stabilească segmentarea clienților și să experimenteze cu diferitele caracteristici ale produsului. Dacă totul este pus la punct așa cum trebuie, atunci afacerea poate avea șansa de a evolua de la faza inițială de startup.

Însă majoritatea startup-urilor nu o fac. 90% dintre startup-uri dispar înainte să împlinească trei ani de funcționare.

Companiile startup sunt adesea finanțate la început chiar de antreprenori cu scopul de a dezvolta un produs sau un serviciu pentru care aceștia cred că există o piață. Un startup trebuie să facă ceva care nu există deja sau să facă ceva mai bine decât ce există în prezent. Din cauza câștigurilor limitate sau a costurilor ridicate, majoritatea acestor operațiuni la scară mică nu sunt inițial sustenabile și au nevoie de o finanțare externă pentru a-și demonstra valoarea ca afacere.

Cu ce diferă un startup de o afacere mică?

Există o diferență clară între un startup și o afacere mică; afacerile mici nu au uneori nicio problemă în a continua să fie afaceri „mici”; Și asta este OK. Nu este nimic rău în a fi proprietarul unei afaceri mici; de fapt, mulți proprietari de afaceri mici primesc rareori recunoașterea pe care o merită. Este un lucru onorabil să fii propriul tău șef și să creezi cu succes posibilitatea de a te întreține pe tine și pe familia ta. Însă un startup trebuie să aibă o altă intenție și să nu aibă ca obiectiv principal autosusținerea. Principalul țel al unui startup este dezvoltarea. Un startup se caracterizează printr-un model de afaceri cu o orientare agresivă spre expansiune, care își propune să domine o piață cât mai rapid posibil și să bată concurența. Atunci când startup-ul își poate valida soluția, este timpul pentru scalarea afacerii.

Adevărul este că există multe modalități de a defini un startup, iar oamenii au dreptul să-și construiască propria lor definiție. Dar, ca să clarificăm, ceea ce este cu adevărat important (în opinia noastră umilă) este ca startup-ul să încerce să fie unic și să facă diferența.

Mult succes tuturor!

Cont de capital social

Îți faci online contul de capital social și poți trece relaxat la restul demersurilor pentru înființarea firmei tale

MAI MULT

Cont curent PJ

Îți deschizi cont 100% online cu tot ce ai nevoie ca să-ți faci viața de antreprenor mai ușoară.

MAI MULT