Ai încercat NeoBT?

Noul online banking Banca Transilvania, care va înlocui foarte curând actuala platformă.

Din NeoBT, ai acces online la conturile tale și poți face toate operațiunile pe care le faci acum din BT24. În plus, beneficiezi de funcționalități suplimentare.

  • Home
  • Securitatea informatiilor - Securitate aplicatii pe mobil

Securitatea aplicațiilor pe mobil

  • Parole: nu dezvăluiți elementele de securitate mobile banking (ex: parolă, cod token) și nu le stocați pe dispozitivul dvs. Luați legătură cu Banca Transilvania cât mai curând posibil dacă persoane neautorizate s-ar putea află în posesia detaliilor dvs. de autentificare. Pentru un plus de securitate va recomandăm setarea unei parole pentru protejarea accesului la telefonul mobil sau tabletă.
  • App stores: descărcați doar aplicații mobile aflate pe site-urile oficiale, cum ar fi Google Play sau App Store. Aplicațiile băncii nu sunt disponibile decât în aceste locații oficiale.
  • Folosirea în public: nu lăsați dispozitivul dumneavoastră mobil nesupravegheat atunci când sunteți autentificat și asigurați-va că ecranul acestuia nu este vizibil persoanelor neautorizate atunci când desfășurați operațiuni confidențiale.
  • SMS-uri și mesaje e-mail: fiți precaut cu privire la deschiderea link-urilor conținute în SMS-uri sau e-mail-uri. Nu răspundeți mesajelor sau apelurilor telefonice nesolicitate și rețineți că nu va vom contacta pentru a va solicită elemente de securitate (parolă, cod token, PIN etc.).
  • Website-uri și aplicații: utilizați doar aplicația și site-urile oficiale Banca Transilvania pentru operațiunile dumeavoastre bancare. Nu descărcați conținut și nu vizitați site-uri decât în cazul în care aveți certitudinea că site-ul respectiv este reputabil. Această măsură este menită să prevină instalarea de software malițios. De asemenea, evitați folosirea rețelelor wireless nesigure sau a celor ce nu prezintă încredere.
  • Dispozitivul dumneavoastră: evitați folosirea dispozitivelor root-ate sau jail-break-uite întrucât această operațiune înlătura/modifică măsurile de securitate implementate de către producător, expunandu-va unor riscuri suplimentare. Pe cât posibil, mențineți sistemul de operare al dispozitivului mobil actualizat cu ultimele patch-uri de securitate și upgrade-uri. Va recomandăm de asemenea folosirea unei aplicații anti-virus.
  • Conferiți atenție sporită: este important să ne amintim că dispozitivele mobile nu sunt imune la malware și alte tipuri de atacuri informatice. Deoarece aceste dispozitive sunt mai ușor de sustras, este obligatoriu să le protejați cu o parolă/PIN/amprenta/șablon/recunoaștere facială, pentru a îngreuna accesul neautorizat la date.