Securitatea informatiilor Securitate Internet Banking

Atentie la programele malitioase care pot infecta calculatoarele celor care folosesc servicii de Internet Banking!

 

Septembrie 2018

In ultima perioada au aparut cateva tipuri de programe care pot afecta calculatoarele celor care folosesc servicii de Internet Banking.

Infectarea calculatoarelor se poate face prin urmatoarele cai:


In acelasi timp este necesara acordarea atentiei, in aceeasi masura, mesajelor care provin de la persoane cunoscute, care ar putea sa fie deja infectate si sa contribuie astfel, faravoia lor, la distribuirea de virusi.

Cum se comporta astfel de virusi?

Odata infectat un calculator, virusul astepta pana cand o persoana va incercasa se conecteze la serviciul de Internet Banking.

Prin diferite tehnici, printre care si modificarea continutului paginii afisate in navigator, virusul va incerca sa obtina datele personale de identificare ale persoanei (identificator utilizator, parola, OTP SMS sau OTP token). Din respectivul moment persoana nu mai este conectata la banca la care este client, iar toate datele de identificare introduse sunt transmise catre persoanele rau-voitoare care controleaza virusul.

Persoana respectiva va putea observa mesaje prin care i se solicita sa astepte, din diverse motive, timp in care persoanele rau-voitoare folosesc datele de identificare capturate pentru a se autentifica in aplicatia de Internet Banking si vor incerca realizarea de tranzactii, dupa care vor incerca obtinerea codului de autorizare pentrua cestea, fie solicitand-ul in mod direct, fie invocand diverse teste sau verificari.

In scopul de a va proteja de asemenea virusi/atacuri este necesar:

Pentru a va asigura ca accesati pagina Web a produsului de pe site-ul autentic, va rugam sa tastati direct adresa URL https://neo.btrl.ro/ sau https://ib.btrl.ro/BT24 sau sa  accesati www.bancatransilvania.ro si sa alegeti optiunea de logare  Internet Banking din meniul afisat in aceasta pagina.

Verificati autenticitatea site-ului de Internet Banking folosit

Elementul distinctiv care poate ajuta la identificarea corectă a site-ului se regăsește în bara de adrese a browserului dumneavoastră. Lângă simbolul “lacăt” puteți observa certificatul SSL cu Banca Transilvania SA[RO].

Daca aceste informatii nu sunt disponibile sau daca datele difera celor prezentate anterior (certificat valid emis pentru BANCA TRANSILVANIA SA), va rugam sa abandonati logarea si sa contactati de urgenta Banca.


De asemenea, va rugam sa tineti cont de urmatoarele aspecte pentru utilizarea in siguranta a aplicatiei:

Important: asigurati-va ca folositi cele mai recente actualizari ale programelor anti-virus si anti-malware

Raportati evenimentele suspectate a fi frauduloase

In situatia in care suspectati ca terte parti au folosit in mod fraudulos contul dumneavoastra de internet banking, sau pentru raportarea oricaror incidente privind securitatea informatiilor, apelati *8028 sau 0264 308 028 sau trimiteti un e-mail la contact@btrl.ro.